Een zomer vol vlavlip

foto van een pad door een bos

Het nieuwe kwartaal is weer van start. Net als eind maart, heb ik ook deze keer een heel stuk gewandeld met mijn jaarplan-maatje. Voor de GRIP-adepten: mijn accountability-partner. Met haar bespreek ik wekelijks de voortgang op onze doelen.

Ik zette mijn gedachten over mogelijke kwartaaldoelen al wandelend op een rij. Ik wil nog graag iets echt gaafs opleveren op mijn opdracht voordat ik weg ben, en ook privé wil ik samen met mijn vriend doelen bereiken voor een groot verbouwingsproject.

Terwijl we door de Drentse productiebossen liepen, zette mijn jaarplan-maatje me aan het denken. Dit kwartaal is een kwartaal waarin veel mensen op vakantie zijn. Dus je kunt wel heel hard willen, maar als je samenwerkt met anderen, heb je daar wel rekening mee te houden. En is deze periode niet juist ook een moment om te genieten en te ontspannen?

Natuurlijk heeft ze gelijk.

Het deed me ook denken aan een gesprek met mijn coach René Hendriks. Hij verklapte me het geheim van de vlaflip-methode. René is namelijk nazaat van een melkboer en daarom uiterst bekwaam in de zuivelmetaforen.

Als freelancer heb je snel de neiging om de tijd waarin je vrij bent, te zien als een moment waarop je NIET je uurtarief maal het aantal uren ‘lummelen’ hebt kunnen factureren. Een vakantie kost niet dan alleen het treinkaartje en de huur van je hotel, maar ook de uren die je daardoor niet hebt kunnen werken. Als je zo gaat leven, is er geen klap aan. Of, zoals René zei: een vlaflip met te veel yoghurt is echt niet lekker. Er moet ook voldoende siroop en genoeg vanillevla zijn. Daar moet je echt voor zorgen.

Dus in het derde kwartaal ga ik elke week iets leuks doen. Iets waar ik van ontspan. Dat hoeft niet groot te zijn, maar het moet wel echt leuk zijn en niks met werk te maken hebben.

Ik wens iedereen een zomer vol vlaflip.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Blog